Prolog 2012

Efter att ha varit hemma från Prolog i några dagar tänkte jag att jag kanske skulle skriva något kort om detta lajvkonvent innan jag kilar iväg till gymmet.

Prolog 2012 var kanske inte riktigt lika bra som förra året - även om det fanns många bra workshops och föreläsningar så saknade jag mycket från när jag var där i fjol. Det är också ganska tråkigt att den senaste trenden inom lajv verkar vara att hitta på ett så unikt och konstigt koncept som möjligt för lajvandet, vanliga historiska och fantasylajv duger inte utan det ska vara en så unik genre som möjligt för att det ska gå hem i den innersta kretsen. Eftersom jag personligen är lite mer för det här med generiska standardlajv så blir jag väl inte speciellt objektiv i min bedömning men så får det vara. Jag får väl se till att hetsa fram eller arrangera bra historiska och/eller fantasylajv så att det blir på modet igen.

En annan sak som jag märkte redan förra året men som verkligen blev tydligt nu är att Prolog är Krigshjärtas personalfest. Av någon anledning finns en inlajvnationalism som även följer med offlajv - det blir lite irriterande när man i varje hörn hör någon skrika saker som "För Cordovien".

På det stora hela är jag dock nöjd med eventet, även om maten vissa måltider var lite tveksam så slapp jag gå hungrig. Min sovupplevelse var inte heller så lyckad men det går inte att skylla på arrangörerna - det var helt enkelt jag som hade för dåligt liggunderlag och mina rumskamrater som snarkade för mycket.
Lurvas vilar i bofferboxen

Prolog är något jag verkligen kan rekommendera, både för nya och gamla lajvare - åk dit nästa år om det blir något!

RSS 2.0