Prioriteringar

Har varit relativt värdelös på att uppdatera bloggen på sistone. Har haft fullt upp med att förbereda mig inför partistämman, plugga och flytta in - det är ibland jobbigt att inte bara ha en sysselsättning. Jag har dock hunnit med att sy lite på min läderkjol som jag tror kommer bli bra i slutändan. Är riktigt taggad på att sy och tänkte köpa mig lite mer vadmalstyg snart, ska sy mig en lång ock fin tunika tänkte jag.



Nu tog jag visserligen bilden för en vecka sedan så jag har hunnit göra lite mer på den, just nu är det bara en fästningsanordning som behövs. Funderar på att använda mig av snören - ska klura lite på det i veckan.

Tror för övrigt att detta är det första lajvbloggsinlägget i svensk historia som skrivits på en Moderat partistämma.

Hårt arbete på lajvbyn

Glömde att skriva om förra helgens bravader i lajvbyn. Kan med glädje berätta att vi blev ett ganska stort gäng hårt arbetande deltagare på byggdagen och vi fick mycket gjort. Väggarna på hövdingastugan förbättrades, sittplatser runt eldstaden i härlägret fixades, vägen bättrades på lite och sten till en eldplats i byn grävdes fram. Jag är stolt över allas insatser. Kanske kan lajvbyn utvecklas till nästa år!


Det jobbas på väggen


Blev lite yx- och barkspadskastning också...

... Som senare blev ett videoklipp


En liten skogspromenad

Var uppe med Jan och Natalia på området för att kolla möjligheter att utveckla lajvområdet - vi tog en rekningsrunda helt enkelt. Något jag upptäckte när vi knallade runt i skogen var att det finns ganska många områden lite varstans som var otroligt fina och hade bra potential - synd bara att de områdena inte hörde till markägaren. Funderar på att köpa upp grannarnas skog om den någonsin blir till salu...

I alla fall så lyckades vi med konststycket, förutom att ha trevligt och få lite motion, att ta lite bilder. Alltid bra att ha till hemsidan och övrigt.



Ska försöka lägga mig tidigt ikväll så jag är pigg på byggdagen imorgon, ska se till att få mycket gjort!

Axelskydd

I somras köpte jag mig två axelskydd utan att förstå att man måste ha en gorget (halsskydd) att fästa det i. En sådan ligger just nu på min inköpslista men nu hittade jag ett smalt, tunt bälte som jag köpte billigt just för att det var för kort för att kunna användas till en normalstor människa - det passade dock perfekt att ha under armhålan och fästa axelskyddet i så nu har jag möjlighet att ha axelskydd på min vapenarm i alla fall - ger lite extra välbehövligt skydd. Andra armen kan ju ändå skyddas av skölden.



Om inte annat kan jag ha den på någon random Halloweenfest på någon obskyr krog för att se mer bepansrad ut. Funderar faktiskt på att klä mig i full lajvmundering på samtliga kommande maskeradfester - lär ju ha en av de mer genuina dräkterna i alla fall. Kanske något man kan få brudar på ;P

Snart dags för byggdag igen

Som jag skrev för två veckor sedan så hade vi en bygg- och fixardag på det lokala lajvområdet i Sunne med väldigt dåligt deltagande och engagemang. Vi har dock beslutat att göra ett nytt försök nu på söndag och hoppas att fler folk kommer då - blir vi inte fler än fem personer tror jag bestämt att jag lämnar föreningen och startar upp något eget.

Det är ett hot!


Tänkte åka upp en sväng imorgon lördag också för att kika runt lite på vad det finns för eventuella möjligheter att utveckla lajvbyn. Om inte annat är det skönt att bara ta en promenad i skogen och njuta av naturen - det lär ju bli lite färre sådana möjligheter nu när älgjakten drar igång.

Tänkte även röja överraskningen åt alla yxgalningar som jag undanhållit i snart två veckor - nämligen denna:


Nu går det alltså att öva sig på yxkastning i härlägret =)


Hemsidan uppdaterad och förbättrad

Nu har jag lagt ytterligare lite tid på hemsidan jag skrev om i förra inlägget (någon gång förra veckan). Det finns fortfarande mycket att göra men nu känner jag att jag är redo att ge fler personer behörighet så jag slipper göra allt jobbet själv (dock känner jag att det i slutändan kommer bli jag som gör allt jobb ändå - folk är helt enkelt för lata ibland).

Dock kommer det vara skönt att ha all information samlad på ett ställe och som alla kan komma åt inför nästa lajv, det hjälper spelarna att få en tydligare bild av världen vilket förhoppningsvis leder till ett bättre spel. Jag har alltid hävdat att det är viktigt att ha ett bra informationsflöde när det handlar om organisation - det brukar vara skillnaden mellan att lyckas och att misslyckas.

Här är i alla fall en skärmdump från startsidan:



Det kommer som sagt bli bättre men det är en duglig början och bättre än något som funnits innan.

Besök gärna hemsidan och ta en titt på vårat lajv (dock på egen risk då den är långt ifrån klar) HÄR!

RSS 2.0