Husdjur och lajv

Husdjur på lajv kan säkert vara skoj, dock inte alltid lika skoj när de ska komma och störa mitt i hantverkandet. 

Jag och Jan håller på att sy varsin flagga till Nya Tolbygd 912 och idag hade vi bestämt oss för att sitta hos mig i chillsalongen och dricka öl och sy. Till vår stora glädje fick vi också besök av familjens senaste medlem Stefan - en Maine Coon-unge som gillar bus och lek. 

Att bus och lek innebar att spy mitt på Jans tyg hade vi dock ingen aning om så det blev väl lite dålig stämning mellan honom och katten resten av kvällen...

Nya hjälmar

Fixade hem två barbutahjälmar från blocket. Känns skönt att faktiskt ha tillgång till en hjälm som man ser något i till skillnad från tunnhjälmen jag har sen innan.


Tanken är väl egentligen att sälja av en av dem till någon mer behövande så om någon i min närhet känner att de behöver en hjälm så är det bara att höra av sig. Dock kan det vara bra att ha en extra hjälm att låna ut i fall att det skulle behövas. Nu vet jag ju i alla fall att hela vår grupp på Nya Tolbygd 912: Korpens Tid kommer kunna vara hjälmbeprydd - kommer nog att kunna bidra en del.


Böcker

Var och hälsade på min far i Sunne och fick ett gäng böcker som han trodde jag skulle uppskatta - något som jag självklart gjorde. Jag kan erkänna att jag har varit alldeles för dålig på att läsa andra böcker än kurslitteratur det senaste halvåret så det ska bli skönt att läsa något annat.

Förhoppningsvis lär jag mig väl någonting också.

Lajvpaus

Har inte kunnat lägga speciellt mycket fokus på lajvandet just nu, partiet, kroppsbyggande och plugget tar för mycket tid för tillfället. Jag har i alla fall fixat en del nytt tyg som jag ska skapa en massa skoj med. Om en och en halv månad är det ju lajvpremiär i år för min del i alla fall. Jag har också lyckats med konststycket att få ett gäng bekanta att intressera sig för hobbyn och lovat att låna ut en del utrustning åt dem. Har i och för sig ett litet lager med kläder men det behöver nog utökas. Två kjortlar, en vapenrock och någon form av benklädnad får det nog åtminstone bli.

Ska se till att få lite tid för pysslandet när min tenta är klar nästa vecka. Sen att min flickvän bestämt sig för att stanna utomlands i en månad till ger ju en liten extra bonus på tidskontot. Nu gäller det bara att värva fler folk till lajvet så att det blir det bästa i kampanjen någonsin!

RSS 2.0