Nya prylar

Var och hämta mina senaste inköp i Örebro häromdagen och testade några av grejerna In Action med Jan och Lurvas - det var egentligen lite för mörkt för att ta bilder men vi fick en del som såg helt Ok ut - alltid bra att ha till Nya Tolbygds hemsida och som profilbilder på facebook om man nu gillar att visa sin hobby för alla.


Ser brutalt bra ut i min nya rustning om jag får säga det själv - nästa år ska jag vinna alla lajv

Utöver den nya ringbrynjehuvan, plåthandskarna och armskenorna så äger jag också nu en gorget (som jag ska försöka få att sitta smidigt med mina axelplåtar) ett par ringbrynjehosor och en pilbåge (testade att provskjuta lite i lägenheten men insåg att det inte var någon bra idé eftersom bofferbilarna studsade hejvilt.

Testade att ha all min rustning på mig i förrgår, det var tungt att ensam få på sig allt - jag förstår varför man hade väpnare. Efter att ha gått några varv i min lägenhet insåg jag också varför tungt bepansrade krigare stred till häst...


Nya Calimacilvapen

Då har jag äntligen fått mina calimacilvapen - Odo, the mace och IX Stirland's Dagger! Jag är verkligen imponerad av kvalitén på Calimacils grejer och att det är sådan bra tyngd i dem utan att de är osäkra för det. Jag ser fram emot att få använda dem i fält - härnäst med min ordenskrigare på Nya Tolbygd 912: Korpens tid.
Odo, the mace känns som ett otroligt användbart vapen som man kan ha till både beväpnade präster, riddare, soldater och äventyrare - ett bra lajvvapen helt enkelt. Funderar dock på om man ska försöka måla på det men jag är osäker över vilken färg man skulle använda i så fall...

Tornerspel

Funderar på det där om man skulle försöka ta och lära sig rida ordentligt, alla som var något förr i världen hade ju häst. Problemet är att en häst är dyr och man måste ha ett stall (pengar och stall är egentligen inget problem men man måste ju ha tid att sköta om den också).
Alternativet är förstås att gå på ridskola så jag snackade men en tjej som jag vet håller på med hästar och sa på skämt att jag tyckte de skulle börja satsa på tornerspel och dylikt så att jag kunde vara med. Istället för att hon skrattade åt mig och sa att jag var en tönt så tyckte hon att det var en rolig idé och tyckte att vi skulle köra på det.
Antagligen kommer det inte bli något av men vore skoj om det blev. Måste dock lära mig rida ordentligt först men det är ju det jag vill så att det är bara positivt.
Det är är Lord Björn Krumme, den värmländske vargen från St. Nicolai riddare - jag ska bli minst lika bra en dag!

Hoppsan!

Hade i stort sett glömt att jag hade bloggen. Kanske inte det smidigaste om jag ska framstå som seriös lajvare...
I alla fall - jag har anmält mig till Prolog2012, Sveriges största lajvkonvent som kommer äga rum i Västerås 3-5 februari. Var där i våras och jag ångrar inte att jag åkte dit. Får hoppas att jag kommer ha lika trevligt denna gång. Lajvare är minsann ett sällsamt släkte.
Datum för det första lokala lajvet i min hemkommun Sunne för 2012 är också satt till 20-22 april så om någon är sugen på ett lågfantasylajv i tidig medeltida miljö så finns det en hemsida att kika på.
Jag kan även informera om att jag beställt mig lite nya lajvgrejer. Lite extra rustning och vapen. En gorget, en ny ringbrynjehuva, handskar och armskenor i plåt samt ringbrynjehosor. På vapensidan har jag beställt Odo, the mace och Stirland IX daggernfrån Calimacil och en pilbåge med några pilar - allt utom Calimacilvapnena beställt från favoritsajten batalj.eu!
Ska bli bättre på att uppdatera i framtiden - tills dess bjuder jag på en bild av Jan i ett vakttorn

RSS 2.0