Generellt intresse

Det är ganska skoj att se hur många människor som tycker att det är intressant med lajv - märkte det igår när jag var på middag på det politiska ungdomsförbundet där jag är aktivs arbetsstämmag. Det är tydligen häftigare att kunna skriva alviska tecken än att att ha någon relevant utbildning eller häftigt jobb. Det blev ett bra samtalsämne.

Flera personer verkade också intresserade av att testa lajv - kanske lite för intresserade ibland kan tyckas. Det är i vilket fall som helst väldigt skoj med folk som respekterar ens hobby, är frågvisa och vill lära sig mer - även om det kanske finns de som tycker att jag är konstig. Dock har deras åsikt mycket begränsad inverkan på mig.


Värvningsdags

Går bra med att värva folk till min eventuella grupp på Fjällheim även om varseln är kort. Följer alla med så blir vi en halv fellowshipgrupp; Aragorn (Jag med 1½handssvärd), Gimli (Sax med yxa), Legolas (Glad med pilbåge) och Boromir (Tomislav med sköld och svärd). Problemet är väl att Tomislav kommer dö på direkten i så fall - det kanske inte är så skoj.

Vi får se om det löser sig det här så jag slipper åka själv. Å andra sidan får jag ju tre stycken tonårspojkar att ta hand om (14,15 och 16) - blir en riktig lajvfadder med andra ord. Jag får i alla fall träna mig på att ta ansvar, alltid ett plus i kanten.

Kommer ju kunna sitta på arbetsstämman och fundera över lajv när pretentiösa storstadsliberaler ska upp och prata om irrelevanta saker i timtal. Tacka vet jag lajvare - de är i alla fall öpnna med sin irrelevanta hobby!


Avslappnande

Efter en stressigt dag är det ganska skönt att bara sätta sig och slappna av; kolla mailen, krama flickvännen, laga hålet i den bruna kjorteln, osv. Skönt att känna all stress bara rinna av en. Nu såg jag dock att det var ett till hål i kjorteln, får ta och laga det sen.

Ska försöka sprida lajvhobbyn lite här i Karlstad med omnejd i höst, har några nyfikna på G. Om man fixar i ordning en ordentlig förening och är drivande så ska det nog inte vara några problem att göra Värmland till en i alla fall liten prick på svenska lajvkartan - det är värt ett försök.

Kanske ska börja sprida bloggen så att folk läser den - ovärt att lägga upp på Sveroks forum, ingen som läser där ändå. En av Sveriges största ungdomsföreningar men ingen nätaktivitet. Lite dåligt kan tyckas. Dock är det så ibland och vill man ha någonting gjort får man göra det själv - själv är ALLTID bäste dräng.







Ett halvår sedan...

Hittade en bild på en lajvoutfit som jag styrde ihop för ett år sedan. Frågan är lite hur jag tänkte då...

För det första så har jag en tabard men knappt någon rustning, ser lite sådär ut om jag ska vara ärlig. Säger inte att jag har mycket snyggare lajvkläder nu men det är alltid skoj att titta tillbaks på det som var och inse att man utvecklas.



Kanske till och med blir så att jag ser ut på något liknande sätt under Fjällheim - beror på om jag orkar kånka med mig rustning eller inte.

Åka på lajv i höst?

Har lyckats med bravaden att boka in mig på ett lajv - dock har jag inte anmält mig än men ska väl försöka göra det så fort jag får tid. Det har varit lite mycket de senaste dagarna med farfars begravning och kommer vara minst lika mycket de närmsta dagarna med tal på torget och arbetsstämma med mitt politiska ungdomsförbund.
Jag har i alla fall bestämt mig för att åka på lajvet Fjällheim - Skogens hemligheter som Dalslands MedeltidsFörening anordnar. Detta utspelar sig i Högsäter den 9-11 september. Vi får se om jag åker dit ensam eller om jag får med mig någon/några.
Har inte riktigt tänkt ut vad jag ska spela för karaktär än; funderar på bybo, lyckosökare eller någon form av legosoldat. Har inte spelat något av dem innan så skulle vara skoj att testa.
Vad tycker ni läsare?

Det var så den långa färden började...

Då var det bestämt att jag ska starta en lajvblogg. Alltför länge har jag tyckt att det finns för få sådana ute på internet så att jag beslutade mig för att själv är bäste dräng och startar nu upp en egen.
Jag kan inte säga att jag är någon erfaren lajvare, långt ifrån - dock har jag önskan att en dag kunna kalla mig så, eller i alla fall i jantelagens Sverige, höra andra kalla mig erfaren.
Nog om mig. Denna bloggs huvudsakliga syfte kommer kretsa runt mina lajvtankar och lajvprojekt - ibland kanske jag råkar skriva något olämpligt på fyllan men det är sådant ni kan komma att få leva med.
Jag hoppas i alla fall att bloggen ska kunna vara intressant för någon att läsa. Vem vet - jag kanske i framtiden blir lajvvärldens motsvarighet till Kissie?

RSS 2.0