Calimacil 2012

Ser fram emot att få se det kanadensiska lajvvapenföretaget Calimacils nya släpp för 2012. Fantastiskt att vi kan ha ett företag som gör så pass säkra och hållbara vapen - så kan det gå när man har en fri marknad. Är särskilt imponerad av deras senaste alvsvärd som kommer släppas snart:

Otroligt vackert vapen och ett bra bevis på hur Calimacil inte bara satsar på hållbarhet utan även på utseende. Hade det inte varit för att vissa lajv inte tillåter Calimacilvapen hade jag nog övertygat mig själv om att bara köpa vapen från detta grymma kanadensiska företag i framtiden.

Ännu ett inlägg

Hemma från internat med bildingsnämnden, mycket om den nya skolstrukturen men fick även möjlighet att tala med förvaltningsledningen och kulturchefen - alltid viktigt att ha bra kontakt med tjänstemännen om man ska ha någon bra möjlighet att lobba för lajvhobbyns lokala framtid. Det är med glädje jag ständigt upptäcker fler äldre människor som tycker att lajvhobbyn är intressant, inte för att de verkar så sugna på att lajva själva men att det är en bra kulturyttring som blandar friluftsliv, historia, hantverkstradition och teater - en perfekt hobby helt enkelt.

Har fixat mitt Prologschema också, försöker satsa på att gå på Workshops som gör att jag kan öka min kunskapsbank när det kommer till praktiska saker inom lajv - detta gör att jag hoppar över alla randomlajv de ska ha på Prolog, jätteskoj men inget för mig just i år. Dock skall jag försöka gå på lajvpresentationer och höra mig för om vad det finns för intressanta lajv i år - måste ju vinna alla lajv!

Pysselidéer

Har pysslat lite för dåligt med utrustning och så vidare på sistone så jag tänkte börja fixa lite grejer nu när min flickvän är bortrest. Måste fixa skidor till mina nya boffervapen, ett koger till mina pilar och börja på en gambeson. Det bör jag hinna på 1½ månad. Om inte är jag en riktig sopa.

Det största egentliga problemet är att jag har lite dåligt med läder och skinn men det är i och för sig inga problem att fixa - får slakta en soffa och några billiga second-hans skinnjackor, borde inte bli alltför dyrt (om pengar nu skulle spela någon roll)

Nu vet ni vad ni kan förväntas se på bloggen inom den närmsta månaden.

Kastaria 2012

Sitter och filar på min karaktär till det sista Kastarialajvet - Tills dagen jag dör. Vad jag har förstått det som så kommer det i alla fall att bli det lajvet som avslutar Kastariakampanjen men vem vet vad som kan hända i framtiden.

Det här med karaktärer är alltid intressant, när man lajvat ett par år kan det vara lurigt att hitta på en ny unik karaktär som man både kan känna sig trygg med och vill spela. Inför Kastaria har jag tänkt att blanda lite lyckade karaktärsdrag från tidigare karaktärer i andra lajv som utvecklat lajvandet i min grupp. Då vi verkar bli en stor grupp på ca 20 pers blir det viktigt att ha bra lajvande inom gruppen.

Jag är i alla fall halvfärdig med konceptet och känner mig rätt nöjd. Ska kontakta gruppledaren i veckan och redogöra för mitt förslag. Tills dess tar jag helg!


Swag

Det här med mysiga hemma kvällar är inte riktigt min grej, speciellt när man har en extra oromantisk flickvän som hellre slåss än kramas. Det är tur att man då kan drömma sig iväg till sagoskogarna där man kan krama träd (som inte slåss tillbaka).


I alla fall, imorgon kommer Rasmus från Stockholm och sover hos mig efter Distriktsstämman med MUF Värmland (Ja, jag är moderat, deal with it) - då ska han taggas igång ordentligt på lajv. Han har lovat att följa med på Nya Tolbygd och det löftet ska han få hålla, alternativt face my wrath som man säger väldigt ofta på andra sidan Altlanten (eller Nordsjön).

Var duktig och lagade lite hål på en kjortel och en tunika igår, skönt att ha det gjort - nu ser i alla fall kjorteln mer lappad och bondaktig ut än innan, vilket är bra. På något lajv i sommar tänker jag nämligen spela arg bonde!
När jag då inte är bonde har jag som bekant fett mycket swag och vinner alla lajv (som på bilden ovan). Punkt

Det går framåt

Hans lade upp denna bild på Facebook häromdagen med ett nytt vedförråd och ett påbörjat litet hus i lajvbyns centrum:

Det är skönt att se att lajvbyn utvecklas även när man själv inte är där och jobbar. Visar på ett engagemang bland Sunnes lajvintresserade vilket självklart är glädjande. Att bygga en bra lajvby är svårare än man tror, det finns så mycket som behövs som man inte tänker på när man bara är in-lajv någon vecka om året på det stället - saker som man säkerligen hade märkt av om man bodde där en månad eller två.

Något som man ofta saknar på lajv är ordentliga sittplatser, det är något man ofta märker av när man är på lajv, det finns helt enkelt för få platser att sitta på. Matlagningsplats under tak borde man kanske också fixa fler, det finns visserligen i hövdingastugan men alla får ju inte plats där. En enkel utesittplats med tillhörande eldstad helt enkelt, den skulle nog gå hem hos lajvarna.


Ser fram emot vårens, sommarens och höstens alla lajv - har dock bara bokad in Nya Tolbygd 912: Korpens tid och Kastaria 2012: Tills dagen jag dör så det kanske är dags att börja spana på spelkalender.se efter attraktiva lajv, har nog kommit en del nytt sen jag kikade där senast.

Tagga Nya Tolbygd

Nu är det tre månader kvar tills vad som ser ut att vara det första ordentliga lajvet i år för min del. Anmälan finns nu uppe HÄR så det går bra om man känner att man redan nu vill bestämma sig för att delta i Norra Värmlands (Förmodade) största lajv. Det kan dessutom tilläggas att min vän Gustaf arrangerar lajvet som sitt projektarbete så vill man vara snäll och hjälpa honom att ha något häftigt att skriva sin rapport på så har ni ännu en anledning att komma och delta!

Nya Tolbygd 912: Korpens tid blir den femte delen i kampanjen (efter Odomvrals 908, Nya Tolbygd 910, Nya Tolbygd 911 och Nya Tolbygd 911: Stormtider) och förhoppningsvis kampanjens största lajv hittills. Det har utlovats konflikter och förhandlingar och detta lajv passar utmärkt även för dig som är nybörjare.
Det kommer arbetas för fullt på lajvområdet fram tills 20 april och vi hoppas att så många som möjligt kan vara med och hjälpa till!
Lite nostalgi för er som var med redan på Odomvrals 908, en bild på min och Unos karaktärer ;)

Prolog 2012

Det börjar dra ihop sig inför Prolog, Sveriges största lajkonvent som går av stapeln i Västerås 3-5 februari. Vi blir i alla fall fyra som åker från Värmland - drar med mig Lurvas, Jan och Tomislav och hoppas att det precis som förra året blir lärorikt och givande. Jag gillar verkligen Prolog som koncept och det är alltid kul att få träffa lajvare och skaffa nya bekantskaper på ett off-plan.

Något som kommer bli spännande är deras helvegetariska meny. Av miljöpolicyskäl har man valt att i år inte servera kött. Anser att det kanske fanns bättre sätt att ha säkra jordens fortlevnad men sen arrangerar jag ju inte Prolog heller så jag borde egentligen snällt sitta och vara tyst.
Kött eller ej, ser i vilket fall fram emot en fartfyllt helg och en antagligen flippad bilresa till och från Västerås.

Nya Tolbygd 912: Korpens tid

Nya Tolbygd 912 – Korpens tid


Året är 912 och Kung Röheg VI har insett att de yttre hoten mot Orkheim är alldeles för stora för att den Kungliga armén ska kunna klara av dem själva, han har därför kallat hövdingarna och befälhavarna för samtliga kända beväpnade grupper i Orkheim till byn Nya Tolbygd i Artsö för att förhandla om hur de kan hjälpas åt för att skydda Orkheim från vildmännens och orkernas anfall.


Företrädare för Kungliga armén, Artsös frivilligarmé, Artsävs armé och diverse andra beväpnade följen, både vänligt och fientligt inställda till kungen gör sig nu redo för att möta varandra och kunna säkra Orkheims framtid. Kung Röheg inser att detta är en risk för honom själv då stora motsättningar råder i landet men det är en risk han är villig att ta för att hålla sitt kungarike säkert.


Det är dock inte bara hövdingar och soldater som färdas till Nya Tolbygd – från olika delar av Orkheim kommer handelsmän, storbönder, underhållare och lyckosökare i hopp om att få säga sitt, tjäna en slant eller så har de egna dolda agendor som bara de själva känner till.


Enligt Dlehismen skapades världen från en korp men en korp representerar också undergång och död – kommer Orkheim att enas som det gjorde under kung Röheg I för att besegra hotet utifrån eller kommer man att splittra landet och slänga in det i en osäker framtid?


Det är dags att välja sida i kampen för Orkheims framtid – bara du kan styra korpens vingar i rätt riktning!




Nya Tolbygdkampanjen fortsätter och nästa del, Nya Tolbygd 912: Korpens Tid, äger rum i Sunne i Värmland 20-22 april. Ett nybörjartolerant vikinga/medeltidsfantasylajv i nordisk miljö. Välkomna!

 

Länk till hemsidan


Gamla lajvrelaterade bilder

Kollade igenom bilddagboken (som jag inte uppdaterat på hur länge som helst) och hittade en massa roliga lajvrelaterade bilder - tänkte att jag kunde publicera dem för mitt eget och erat nöjes skull.

Gammal bild från någon vinter när jag och Jan tränade. Boffra i minusgrader är ingen höjdare.
Här syns jag i någon konstig randomoutfit - vet inte riktigt vad jag ska föreställa men jag hade säkert någon bra idé bakom det.
Kanske inte världens mest lajvrelaterade bild men jag tyckte jag såg så söt ut så den får vara med ändå ;)
Så såg det alltså ut på lajvfronten förr i tiden för min del, nu vet ni!

RSS 2.0